Nå er tulipanene her

tulipaner_i_vase

 

Midt i mørkeste november dukker de opp. Herlig, ferske, knitrende og fargesprakende tulipaner rett fra gartneriet. Røde, gule, oransje, lilla, rosa, hvite – la tulipanene lyse opp en ellers så mørk og fargeløs november.

 

Tulipaner i lange baner
Tulipaner er den snittblomsten det produseres mest av her i landet. Sesongen strekker seg fra slutten av oktober til påsketider, og i løpet av denne perioden er det over 80 millioner tulipanløker som blitt satt og dyrket fram til blomst i norske tulipan gartnerier. Det betyr at det er kort vei fra produksjonen i gartneriet og hjem til deg. Dermed er du sikret friske og holdbare tulipaner som du kan glede deg over lenge.

 

01-DSC_6579

 

En fargeglad blanding
En stor bukett med bugnende tulipaner i blandede farger fanger oppmerksomheten uansett hvor de plasseres. Tulipaner passer perfekt i litt store tunge vaser med vid åpning slik at det blir plass til en stor bukett. Er vasen i tillegg transparent kan man også se de flotte lyse grønne stilkene som gir en fin kontrast til blomstenes farger.

 

tulipanbukett

 

Interesse for nye sorter
Sortimentet av tulipaner er stort – det finnes nesten 6000 ulike tulipansorter i verden. I Norge dyrkes det over 50 ulike sorter, og formen varierer fra den klassiske tulipanformen til fylte blomster, liljeformede, frynsete og de spennende papegøyesortene. Flere sorter har også en svak duft.

 

Tips til langvarig blomsterglede
Tulipaner er lite kravstore blomster, så lenge de får påfyll av vann hver dag. En bukett med tulipaner holder seg minst 1 uke, om ikke lenger.

• Ta av innpakningspapiret, men behold plasten på.
• Lag et nytt snitt i tulipanene før du setter dem i i en ren vase. Snitt 2 cm av stilkene rett over med en skarp kniv, og sett buketten i kaldt vann
• Når tulipanene har trukket vann og blitt spenstige, tas plasten av og tulipanene kan arrangeres i en ren vase med kaldt vann.
• Tilsett gjerne holdbarhetsmiddel for løkblomster – det gir næring til blomstene og har i tillegg bakteriedrepende effekt.
• Hvis du plasserer tulipanbuketten kjølig om natten vil det forlenge holdbarheten.
• Fyll på friskt kaldt vann hver dag, tulipaner er tørste blomster.
• Tenk på plasseringen av tulipanene. Frukt utsondrer etylen som påskynder aldringen av blomstene.