Hva gjør jeg etter avblomstring av tulipanene

Etter avblomstring bør tulipanene få stå i fred slik at bladene får anledning til å visne av seg selv. Næringen vil da trekker seg ned i løken, og løken får krefter til å blomstre på nytt neste år.  Når plantene er blitt gule, har blomsterløken fått nok næring.

 

 

 

 

tulipaner_visner_ned_ute

Det beste er og la bladene stå å visne ned etter avblomstring av tulipanene

 

Har du ikke tid til å vente med å la bladene visne ned av seg seg, bør du tilsette gjødsel. Gi organisk gjødsel eller kunstgjødsel etter avblomstring, slik at næringen trekker seg ned i løken. På denne måten sikrer du rik blomstring neste vår.

 

Tulipaner blomstrer på fjorårets næring. Gjødsles de godt, sikrer du at de kommer igjen neste vår.

Tulipaner blomstrer på fjorårets næring. Gjødsles de godt, sikrer du at de kommer igjen neste vår.