De beste vasene for tulipaner

Tulipaner passer perfekt i litt store tunge vaser med vid åpning, slik at det blir plass til en stor bukett. Er vasen i tillegg transparent, kan man også se de flotte lyse grønne stilkene som gir en fin kontrast til blomstenes farger. Hvis man heller vil gå for en mer elegant stil, kan høye slanke vaser skape det rette inntrykket. Tulipanvasen fremfor alle er den med bølget eller ujevn kant, slik at tulipanene får noe å støtte seg til mens den vokser og strekker seg mot lyset.

 

En vid vase med plass til mange herlige fargerike tulipaner

En vid vase med plass til mange herlige fargerike tulipaner.

 

Tulipanvasens historie Da tulipaner kom for salg i Europa i det 17 århundre, var de ikke hverdagskost. Folk som hadde nok penger til å kjøpe dem ville gjøre mest mulig ut av blomstene. De fikk laget spesielle vaser, og disse ble kunstverk i seg selv. Vasene var utformet med små hulrom til hver enkelt tulipan. Slik skulle skjønnheten hos blomstene komme bedre frem. Hadde du råd til tulipaner, hadde du også råd til å få laget spesielle vaser til dem.

 

Tulipaner i klassklare vaser - enkelt og elegant

Tulipaner i klassklare vaser – enkelt og elegant