Vann, glass og tulipaner

Vann, glass og tulipaner er alle et produkt av naturen. To av disse produktene er transparente – et er flytende og et er fast. Før sto tulipanene for den dekorative delen alene, men nå er det blitt annerledes. Det er finnes mange ulike typer, former og farger av glass som kan gi tulipandekorasjonen eller buketten et spesielt uttrykk.

Her gir vi deg noen visuelle inntrykk til hvordan du kan dekorere med tulipaner i form av ulike glassvaser og stiler.

 

tulipaner-i-glassklar-vase glass_vaser_tulipaner-4

 

 

Tips: Husk at tulipanene fortsetter å vokse i vasen. Ønsker du en bukett med et naturlig og litt rufsete utseende, er det bare å la tulipanene få utvikle seg naturlig. Ønsker du en mer elegant og enkel stil, kan du kutte ned stilkene og sette de i en lav vase enten alene, eller sammen med andre blomster.

 

Tulipaner og glass utfyller hverandre

Tulipaner og glass har faktisk mye til felles. De har begge blitt beundret av mennesker gjennom tusener av år og de er begge et produkt av naturen. I dag kan vi få vaser i alle mulige fasonger og tykkelser og som kan passe til enhver tulipan.

 

glass_vaser_tulipaner-5 glass_vaser_tulipaner-3

 

Tulipanvasens historie

Tulipanene kom i salg i Europa først på 1700-tallet og da var de ikke hverdagskost. Folk som hadde nok penger til å kjøpe tulipanene ville få mest ut av blomstringen og fikk laget spesielle vaser som var tilpasset tulipanenes naturlige vekst. Vasene ble utformet med små hulrom til hver enkelt tulipan – slik kom skjønnheten frem hos hver enkelt tulipan.

 

glass_vaser_tulipaner-2