Hopp til innhold

Tulipaner, stauder og sommerblomster – en flott kombinasjon

Uansett om du vil anlegge et nytt bed, har en stor krukke, eller et eksisterende bed, kan du nyte vårens fargesprakende blomstring ved å kombinere tulipaner, sommerblomster og vårblomstrende stauder.

Tulipaner, vårblomstrende stauder og sommerblomster er nemlig gode partnere hvis du ønsker å skape variasjon i bedet eller krukken gjennom sesongen. Du kan faktisk få en uavbrutt blomstring fra mars til juni da staudene vil overta når tulipanene og de tidligste sommerblomstene blomstrer av utpå våren. Hvis du husker på å sette tulipanløk om høsten vil disse sammen med de tidligste sommerblomstene være med på å friske opp allerede tidlig vår.

Gode staudepartnere

For å oppnå en langvarig symbiose mellom tulipaner, sommerblomster og stauder er det viktig å velge stauder som egner seg uten å lage skygge, eller tar for stor plass i forhold til de andre blomstene. Velg derfor stauder som ikke begynner blomstringen før i juni, som er stabile i vekstformen og samtidig får store blader som kan dekke over løk som skal stå å visne ned.